Olejek na przebarwienia – z róży

75.00

Różany olej na przebarwienia na twarzy rozjaśniający koloryt cery. Świetny na przebarwienia słoneczne, hormonalne i po trądziku. Regeneruje, nawilża i spowalnia proces starzenia się skóry.

SKU: A044 Kategoria: Producent:

Olejek na przebarwienia – Argital 50 ml

Olej na przebarwienia na bazie olejku z róży damasceńskiej, kiełków pszenicy, witaminy E i lawendy firmy Argital. Bardzo efektywny olejek różany na wszelkiego rodzaju przebarwienia i plamy skórne. Na skutek tego skóra w krótkim czasie odzyskuje jednolity kolor.

Olejek do twarzy na przebarwienia

Na przebarwienia po trądziku najlepszy będzie naturalny olejek różany. Ponieważ taki olej odżywia i regeneruje komórki naskórka, łagodzi podrażnienia, zmniejsza przebarwienia, wygładza szorstkość skóry, nawilża i chroni przed utratą wilgoci. Na skutek tego skóra staje się bardziej sprężysta dzięki przywróceniu i wspomaganiu równowagi hydrolipidowej. Ze względu na zawartość przeciwutleniaczy jak flawonoidy i witaminę C, olejek na przebarwienia stymuluje syntezę kolagenu.Wygładza zmarszczki. Skóra zyskuje zadbany świeży wygląd, poprawia się jej napięcie. Biologiczne aktywne składniki zawarte w oleju chronią przed działaniem wolnych rodników i odżywiają skórę, spowalniając proces starzenia. Zatem olej różany zapewnia cerze świeży, aksamitny wygląd, przedłużając młodość.

Olejek na przebarwienia słoneczne i nie tylko

Olej różany stosuje się w kosmetyce na przebarwienia różnego pochodzenia. Przebarwienia potrądzikowe, słoneczne i hormonalne – w walce z nimi olejek różany jest Twoim sprzymierzeńcem. Zawarta w olejku witamina A działa regenerująco na skórę, zwalczając nieestetyczne przebarwienia po trądziku. Wpływa na normalizację gruczołów łojowych i potowych oraz redukcję blizn. Dlatego wykorzystuje się go w leczeniu zmian trądzikowych, zwłaszcza trądziku różowatego i wszelkich przebarwień skóry.

Aby wspomóc regenerację skóry trądzikowej, działaj kompleksowo. Ponieważ tylko wtedy osiagniesz spektakularne efekty. Dlatego zastosuj także scrub z róży damasceńskiej.

Olejek nie zawiera konserwantów, syntetycznych perfum, barwników i składników pochodzenia zwierzęcego. Nie testowany na zwierzętach.

Pojemność

Olej w szklanej butelce 50 ml

Jak stosować olejek z róży?

Olejek różany można stosować jako olejek do masażu. Dodanie 10 kropel do kąpieli, uczyni ją relaksującym rytuałem spa. Aby uzyskać odpowiednie efekty, dodaj 2-4 krople olejku do swojego ulubionego kremu albo toniku. Chociaż można go używać jako osobny preparat, zaleca się rozcieńczenie kosmetyku. Już niewielka ilość olejku w połączeniu z żelem lub płynem micelarnym stworzy świetny płyn do demakijażu, który nawilży i wygładzi cerę, redukując przy tym przebarwienia. Najlepsze efekty osiągniesz stosując kilka kropel rano i wieczorem.

Wskazania do zastosowania

  • przebarwienia słoneczne
  • przebarwienia hormonalne
  • trądzik
  • olejek do masażu
  • przeciwzmarszczkowy

Skład olejku z róży

Ingredients INCI: Triticum Vulgare Germ Oil – Rosa Centifolia Oil* – Lavandula Angustifolia Oil* – Alcohol (bio)- Styrax Benzoin Extract. *Componenti Degli Oli Essenziali Naturali: Limonene – Linalool – Cinnamyl Alcohol – Isoeugenol – Geraniol – Citronellol – Citral.

Olejek na przebarwienia nazwa oryginalna

Włochy – OLIO SBIANCANTE CON OLIO ESSENZIALE DI ROSA